Michiel Romme en zijn taartjes

Jan 21, 2025

Michiel Romme: een boeiende kunstenaar gemist in Den Haag

 

In het Kunstmuseum in Den Haag kun je nog tot 6 april naar ‘Granddessert: de geschiedenis van het toetje’. Een vriendin van mij was er geweest en al pratend tijdens de HORECAVA stelde ik vast dat Michiel Romme met zijn collectie patisserie daar node ontbrak.

Ik heb namelijk van zijn kunst genoten tijdens de Kerstmarkt van Gedeelde Weelde in Maastricht. Michiel Romme presenteerde daar een selectie van zijn patisserie. Het zijn kleurrijke taartjes die anders zijn dan je op het eerste gezicht denkt. Het thema vervuiling is alom aanwezig zonder dat het direct zichtbaar is. Zijn taartjes maakt Michiel in de rijke verfijnde Franse banketbakkerstraditie van afvalmaterialen. Hij heeft recycling tot een kunstvorm verheven. Maar ze zien eruit om op te eten: heerlijk, kleurrijk en verfijnd! Echt Kunst in de Keuken!

Je kunt zijn werk eind augustus weer ‘in het echt ‘op een tentoonstelling in het Heuvelland zien. Maar dat bericht ik t.z.t. Mocht je nu direct meer willen weten of zien? Mail me even!

henk@kunstindekeuken.nl
In Den Haag kunnen jullie nog t.m. 6 april  gaan kijken: https://www.kunstmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/grand-dessert-de-geschiedenis-van-het-toetje