Vers Nieuws uit de Kunst Keuken van Henk: Charley Toorop, Museum W en Berlijn!

Jun 09, 2022

Begin juni vertel ik in mijn Nieuwsbrief over het schilderij ‘Maaltijd der Vrienden’ van Charley Toorop, dat ik in Bergen heb gezien en het belang van het samen eten aan tafel en ver mijn geliefde Berlijn.  Verder zijn er in dit nummer verhalen over mijn geliefde Berlijn, waar ik weer een tijdje naar toe kon gaan. Ik vertel deze keer over de twee kanten van de Wannsee en de heerlijke Meibockpresentatie bij Markthalle 9. Berlijn is ruw, open, mooi, ongegeneerd eerlijk, trots. Nou ja, dat blijkt wel…

Ook lees je over het nieuwe Museum W in mijn eigen Weert. Meer dan een omweg waard!

Met Michiel Korthals (em. hoogleraar Wageningen-Toegepaste filosofie-mede Slow Food-lid) heb ik het ook gehad over het belang van goede eten, van goede smaak en het samen aan tafel eten. Hij vertelt daar helder en boeiend over in zijn boek ‘Goed Eten, filosofie van voeding en landbouw’. Korthals constateert dat goed en dus bewust eten een van de belangrijkste dingen in ons leven is. Mijn vader zei altijd: ‘Eten komt van Onze Lieve Heer. Daar mag, daar moet je aandacht aan besteden en van genieten! ‘.

Mocht je nog meer willen weten over voedsel, kunst en erfgoed? Op mijn website vindt je veel informatie over het gastronomisch stilleven en mijn galerie. Of over de combinatie van het plaatje op je bord, aan de muur en het (achtergrond-) verhaal eromheen. Mijn Eat Art voor jullie. Wil je een stilleven kopen of actief samen kunst beleven?  www.kunstindekeuken.nl

Wil je op de hoogte blijven over kunst, eat-art, voedselcultuur, streekgastronomie, tips over musea, ‘lekker, puur en eerlijk (samen) eten’ en de goede smaak? Ik, Henk Hoogakker, vertel daarover in mijn periodiek ‘Vers Nieuws uit de Kunst Keuken van Henk’. Ja, die wil ik ook graag ontvangen!