Kunst in de keuken

Henk Hoogakker praat graag over kunst en eten. Al jaren is hij bevlogen bezig met kunstenaars, die gefascineerd zijn door het goede eten en de goede smaak. Schilders, koks of makers van streekproducten: allemaal kunstenaars op hun eigen terrein. Henk is fijnproever, verdienstelijk amateur kok én kunstverzamelaar. Bij hem staat het gastronomisch stilleven - aan de muur, op het bord of in een verhaal- centraal.

Henk vertelt over zijn stillevens in Valkenburg

Daarnaast is Henk ook actief bezig in de Slow-Food-beweging en de streekgebonden gastronomie. In zijn Kunst in de Keuken verbindt hij de belevingen rondom voedsel, kunst en erfgoed. Daar kan hij ook boeiend over vertellen. 

Galerie: Henk is een gepassioneerd verzamelaar van en handelaar in gastronomische stillevens. Henk: “Zie ik een schilderij, dat gaat over koken, eten en drinken, dan ben ik verkocht.” Hij richt zich vooral op de Nederlandse en Belgische schilders uit de periode van 1900 tot nu.

Hij heeft zijn galerie aan huis. De stillevens hangen bij hem in de eetkamer, in de woonkamer en zijn keuken. Een bewuste keuze. “Zo kun je zien hoe het werk in een echte leefomgeving hangt. Dan zie je de specifieke sfeer die één of meer afbeelding(-en) in jouw keuken of eetkamer kan creëren. Je ziet jouw favoriete stilleven zo bij je zelf thuis hangen!” Dat kan, want wat je bij Henk ziet, kan gekocht en meegenomen worden!

Meer weten over Henk’s interesse in het stilleven en de gastronomie? Lees hier verder
Meer weten over Henk’s keukenkunst? Lees hier verder.
Meer weten over Henk’s galerie of schilderijen kopen? Klik hier.
Meer weten over gastronomische stillevens? Lees hier verder.

Je kunt trouwens ook Henk gewoon uitnodigen om over kunst en gastronomie en zijn favoriete stillevens te vertellen. Dat doet hij bevlogen, enthousiast en deskundig.

Kunst (in de Keuken) beleven
Als Henk praat over Kunst in de Keuken als kunstbeleving, dan heeft hij het over de fascinatie van mensen, eten en kunst. De kunst van het ontmoeten: relationele kunst en meer precies ‘Eat Art’. Een kunstvorm, waarbij je van passieve toeschouwer actief deel gaat uitmaken van het kunstwerk. Het is de kunst van het ontmoeten met al je zintuigen.
‘Kunst in de Keuken beleven’ gaat bijvoorbeeld over een heerlijke luie zondagmiddag met een gezelschap, dat elkaar onderling wel of niet kent. Wat elkaar bindt zijn mooie gastronomische stillevens, kleurrijke streek- en seizoensgebonden gerechten op je bord en interessante inleidingen, verhalen over de kunsten gastronomie en schilderkunst door Henk passievol tussendoor vertelt. Hij is ook de warme rode draad door het hele programma.
Je hebt een plaatje aan de muur, het plaatje op het bord, het praatje en de interactie die dan ontstaat tussen de etende, pratende en luisterende mensen aan tafel.
Zo ontstaat samen een nieuw totaal kunstwerk, waar de gasten, de spreker, de kok, de schilderijen, de gerechten, het drinken en de inspirerende gesprekken actief deel van zijn. Gelardeerd met de verhalen van Henk over die kunst (van het genieten en de goede smaak).
Je beleeft samen de fascinatie van kunst, eten, verhalen en mensen. Je beoefent de kunst van het ontmoeten. En dat met al je zintuigen. Kunst in de Keuken beleven?

Spannend? Stilleven kan altijd nog…! 

Henk: “Ik kan dat totaal kunstwerk helemaal voor je regelen of als gastspreker optreden. Neem contact met me op en ik kan je meer vertellen hoe zo’n samenkomst eruit kan zien. Een etentje met vrienden, familie of een bijeenkomst met collega’s krijgt een andere sfeer als je die kunstbeleving er aan koppelt! “.

Daar wil ik meer van weten!

Meer weten over Eat Art, over die fascinatie van kunstenaars voor voedsel en de betrokkenheid bij die kunst? 
Meer weten ?

Trouwens Henk kan daar veel boeiender zelf over vertellen. Meer weten waar en hoe?
Vraag Henk.

Bijblijven en meer weten: blogs

Meer weten over gastronomische stillevens en kunstbeleving? Over kunst, voedselcultuur, streekgastronomie, musea, ‘lekker, puur en eerlijk (samen) eten’ en de goede smaak?

Volg Henks blogs of geef je op voor zijn nieuwsbrief! Wil je die ontvangen? Klik hier!

Bijblijven en meer weten?